09 245 25 14 info@kinewel.be

Relaxatietherapie

Tot rust komen…

Voel je je soms opgejaagd, angstig, bedrukt? Dan kan relaxatietherapie je helpen om je dagelijkse zorgen los te laten.

De grote passie van Kathleen ligt in het begeleiden van mensen bij het vinden van rust in hun hoofd en lichaam via de juiste mindset, ademhaling en het losmaken van lichamelijke spanningen. Als kinesitherapeut merkte ze al snel dat vele fysieke klachten kunnen gelinkt worden aan innerlijke onrusten. Ze verdiepte zich hierin door het volgen van een driejarige opleiding Caycediaanse sofrologie.

Kathleen helpt je terug in je kracht te staan op jouw authentieke manier met rust in je lichaam en focus in je hoofd via een combinatie van :

  • Adem-coaching
  • Mindset-coaching om jouw stress- en pieker-klachten te leren counteren
  • Begeleiding in losmaken van spanning via het leren voelen van binnenuit d.m.v. zacht bewegen en stretching

In alle eenvoud, vanuit het hart, op een hele praktische manier, bruikbaar in het dagelijkse leven, nuchter en zonder poespas.

Adem! Focus! Relax!

Bij Kinewel kan je terecht voor zowel individuele relaxatie, groepsessies en relaxerende massages.

Individuele relaxatiesessie

Een sessie individuele relaxatie start telkens met jouw vraag, jouw verhaal. Het is geen kant-en-klaar stappenplan, maar een proces om jou lichamelijk én mentaal tot rust te brengen.

Je leert te luisteren naar wat je lichaam te vertellen heeft, Door beter je grenzen te respecteren verhoog je je mentale en fysieke weerbaarheid nodig voor het omgaan met stress, angst, pijn, ….

Relaxatiesessie in groep

Bij een groepssessie leer je in een kleine groep verschillende vormen van relaxatie aan. Je leert voelen welke techniek jou het meest tot rust brengt.

Het gaat over luisteren naar je lichaam, opmerken en ervaren van hoe je lijfelijk aanwezig bent, wat dit voor jou betekent.

Al na enkele sessies zal je het verschil voelen. 

 

Relaxatie massages

Het doel van deze massage is om stress en opgebouwde spanning uit het lichaam te verwijderen. Het is een fijne manier om te ontspannen, spierpijn te verminderen en herstel van verschillende aandoeningen te bevorderen.

Naast de fysieke voordelen is een massage een rustgevende ervaring met een stressverlagend effect.