09 245 25 14 info@kinewel.be

Pre- en postnatale gymnastiek

Zowel voor als na de bevalling heeft je lichaam baat bij extra begeleiding. Zwangerschapskinesitherapie kan hierbij een grote hulp zijn. 

Prenatale kinesitherapie focust op de voorbereiding van je bevalling. Denk aan ademhalingstechnieken en ontspannings- en persoefeningen. Heel wat vrouwen hebben tijdens en na de zwangerschap last van verzwakte bekkenbodemspieren. Met de juiste oefeningen leren wij jou hoe je je bekkenbodem kan aanspreken, zodat je na je bevalling rapper in staat bent de juiste spieren aan te spreken. De juiste oefeningen kunnen je helpen om specifieke klachten te vermijden. Ook andere spieren die onder grote druk staan tijdens de zwangerschap, worden versterkt.

Bekkeninstabiliteit is een veel voorkomend probleem bij zwangere vrouwen. Als gevolg van de hormonale veranderingen en de verandering van houding door de groei van de baarmoeder komt er een andere belasting op het bekken terecht. Aan de hand van specifieke oefeningen, houdingsadvies en losmakende manuele technieken kunnen wij voor pijnverlichting zorgen. 

Postnatale begeleiding focust dan weer op herstel van de bekkenbodem, maar ook algemeen herstel van de verzwakte buik-en rugspieren. De veranderingen die je lichaam doormaakt zijn niet te onderschatten. De zwangerschap beïnvloedt onder meer je houding, evenwicht, beweeglijkheid, spierkracht en ademhaling. Je kinesist helpt je met het aansterken van je verzwakte bekkenbodem-, buik- en rugspieren. Dat kan in principe vanaf zes weken na de bevalling.