09 245 25 14 info@kinewel.be

Kinesitherapie

 

  Hoe wij helpen

  Als kinesiste heeft Kathleen reeds meer dan 30 jaar ervaring in het verhelpen van lichamelijke pijn en bewegingsproblemen. Samen met haar team, elk met hun eigen specialisaties, richt de praktijk zich op het behoud en het vergroten van de kwaliteit van bewegen. Hierbij streeft men naar een verbetering van de fysische mogelijkheden, activiteiten en participatie van elke patiënt. Wij bekijken samen jouw situatie en stellen in samenspraak een plan op met als doel het beter gebruiken van je lichaam, bijv. door gewrichten beweeglijker te maken en pijn te verminderen zodat je opnieuw kunt werken en/of sporten.

  Kinewel is in de eerste plaats een kinepraktijk met goed opgeleide professionele kinesitherapeuten. Beweging en mentaal welzijn vormen de kern van onze aanpak. Als kinesiste is Kathleen tevens gespecialiseerd in relaxatie/sofrologie/meditatie bij angststoornissen, stress, hyperventilatie, chronische pijn, enz.

   Revalidatie

   Revalidatie richt zich op het verminderen van de symptomen en verbetering van je functionaliteit na een ongeval of medische ingreep.

   Dry Needling

   Dry needling is een behandelmethode in de kinesitherapie die wordt ingezet bij pijnlijke of gespannen spieren.

   Sportkinesitherapie

   Sportkinesitherapie helpt het voorkomen en/of herstellen na een blessure van het sporten.

   Lymfedrainage

   Lymfedrainage is een behandeling die het lymfestelsel stimuleert om overtollig lymfevocht beter en sneller af te voeren.

   Bekkenbodem reëducatie

   Bekkenbodemreëducatie is een behandeling die erop gericht is de spieren van de bekkenbodem te versterken of te ontspannen.

   Pijneducatie

   Ongeveer twintig procent van de volwassenen heeft chronische pijn. Pijneducatie zorgt ervoor dat barrières voor een effectieve revalidatie verdwijnen.

   Rug- en nekschool

   Tijdens de rug- en nekscholing werk je aan het verhogen van de rug-nekbelastbaarheid, soepelheid, spierkracht en uithoudingsvermogen.

   Kaakdysfuncties

   Het mobiliseren van je kaakgewricht en het losmaken van de kaak- en nekspieren kunnen je helpen met het oplossen van je kaakklachten.

   Pre- en postnatale kinesitherapie

   Zowel voor als na de bevalling heeft je lichaam baat bij extra begeleiding. Kinesitherapie kan hierbij een grote hulp zijn. 

   Massagetherapie

   Behoefte aan een verwenmoment om tot rust te komen? Dan kan een massagetherapie wonderen doen.

   Relaxatietherapie

   Voel je je soms opgejaagd, angstig, bedrukt? Dan kan relaxatietherapie je helpen om je dagelijkse zorgen los te laten.