Voedingsupplementen

Daily Boost

Daily Boost is een multivitaminepreparaat, aangevuld met mineralen. Het bevat maar liefst 22 actieve ingrediënten in een hoge dosis. Lang niet teveel, dat zou schadelijk zijn. Maar ook niet te weinig, want dan zou er niets gebeuren. Niet alleen de dosis is aanzienlijk, ook de gebruikte vormen zijn van een bijzondere kwaliteit. Deze zijn kostbaar, maar vooral beter opneembaar dan klassieke vormen van vitamines, sporenelementen en mineralen.

Daily Boost wordt best in combinatie met Might Night genomen, zo krijgt ons lichaam een optimale dosis voedingstoffen binnen, zodat onze gezondheid een absolute boost krijgt.

Daily Boost is meer dan een multivitamine, het werkt niet alleen ondersteund bij diëten, maar is ook een weldaad voor de huid, haren en nagels en het energiepeil.

Toepassingen 

 1. Een boost voor huid, haar en nagels

Daily Boost bevat onder andere Zink, Mangaan en Seleen. Dit trio is erg belangrijk voor onze huid, haren en nagels. Zo gaan ze de groei, het herstel en de kwaliteit van onze haren, nagels en huid boosten. Dit geeft slechts na enkele dagen een merkbaar effect.

Daarnaast is onze huid opgebouwd uit eiwitten, maar de huid heeft naast eiwitten voldoende vitamines en mineralen nodig om deze goed op te bouwen. Met Daily Boost (en Mighty Night) bieden we onze huid de nodige bouwstenen om een gezonde en stralende huid te bekomen.

>>>Je kan dit vergelijken met het bouwen van een muur. Je hebt bakstenen (eiwitten) nodig, maar uiteraard ook cement (vitaminen en mineralen) om een stevige muur te bekomen.

Daily Boost (en Mighty Night) hebben dus een terechte plaats bij elke behandeling die op huidverbetering gericht is. We noemen het wel eens onze ‘dag- en nachtcrème in een tablet’.

 1. Ondersteuning bij een dieet (elk dieet)

Tijdens het RainPharma dieet of Smart Nutrition Project ga je tijdelijk 1 of meerdere maaltijden vervangen door een RainPharma Shake. Onze RainPharma shakes moet je beschouwen als eiwitsupplementen en niet als maaltijdvervangers. Hoewel ze bij veel mensen wel een maaltijd vervangen. Omdat je maaltijden gaat vervangen door uitsluitend eiwitten, is het uiteraard sterk aan te raden om het mineralen en vitamines aan te vullen met Daily Boost (en Might Night).

Personen die een ander dieet dienen te volgen, denk bijvoorbeeld aan een lactose-intolerantie, coeliakie, notenallergie,… hebben ook baat bij de suppletie van Daily Boost (en Mighty Night). Doordat ze een dieet volgen schrappen deze personen bepaalde voedingsmiddelen uit hun voeding wat zich veelal uit in tekorten.

 1. Verbetering van het metabolisme

Veel vitamines en mineralen spelen ook een belangrijke rol bij bepaalde metabolische processen. Zo speelt chroom onder andere een belangrijke rol in het metabolisme van koolhydraten en vetten en draagt Molybdeen bij tot een goede werking van verschillende enzymen. Een tekort aan 1 of meerdere vitamines , spoorelementen en/of mineralen kunnen een verstoring veroorzaken in het metabolisme.

 1. Verbetering van het energiepeil

Veel mensen hebben een tekort aan bepaalde soorten vitamines, mineralen en/of spoorelementen zonder dat ze daar iets van merken. Zichtbare symptomen hiervan kunnen zijn droge huid, gescheurde mondhoeken en bloedend tandvlees, maar er zijn ook sluipende klachten zoals lusteloosheid, slechte concentratie, slapeloosheid, depressiviteit en vermoeidheid. De suppletie van Daily Boost (en Might Night) geeft voor de meeste personen een aanzienlijke verbetering van het energiepeil.

 1. Tekorten aan vitaminen en mineralen

Indien men spreekt van een tekort aan één of meerdere vitamines, spoorelementen en/of mineralen is suppletie van Daily Boost (en Mighty Night) uiteraard aangewezen.

Dry Energy

Dry Energy is een voedingssupplement op basis van carnitine en vitamine C.
Zoals de naam zelf al aangeeft, geeft Dry Energy meer energie, in het bijzonder tijdens het sporten of een afslankingsdieet. Dit komt doordat Dry Enegry een hoge dosis acetyl-L-carnitine bevat.

Wat is carnitine?

Carnitine is een aminozuur, een bouwsteen van proteïnen, dat door het lichaam wordt aangemaakt en voorkomt in voedsel. Voornamelijk in rood vlees en zuivelproducten. Plantaardig voedsel (vegetariërs!) bevat bijna geen carnitine. Ons lichaam produceert ongeveer 25% van de nodige hoeveelheid carnitine, de rest moeten we uit onze voeding of supplementen halen.

Wat doet Carnitine?

Carnitine speelt een noodzakelijke rol bij de omzetting van vetzuren tot energie door de mitochondriën. De mitochondriën zijn de “verbrandingsovens” of energieleveranciers van onze cellen. Om energie te kunnen vormen hebben de mitochondriën brandstoffen nodig, hiervoor gebruiken ze vetzuren (zonder mitochondriën zouden we geen energie kunnen aanmaken en zouden we dus niet kunnen bestaan). Carnitine is de stof die instaat voor het transport van de vetzuren naar de mitochondriën. Bij een gebrek aan carnitine kunnen de vetzuren dus niet optimaal verbrand en omgezet worden in energie. Met andere woorden: zonder deze stof worden vetzuren niet toegelaten in onze mitochondriën.
Je zou het kunnen vergelijken met een sleutel-slot systeem. Om de mitochondriën te kunnen betreden/openen moet je de deurtjes ervan kunnen openen. Om deze deuren te openen heb je de juiste sleutel nodig. Vetzuren die niet gebonden zijn met carnitine zijn niet in staat om de deuren te openen. Wanneer de vetzuren binden met carnitine vormen ze samen de juiste sleutel om de deuren van de mitochondriën te openen. Op die manier kunnen de vetzuren naar binnen om vervolgens daar verbrand te worden, zodat er energie kan gevormd worden. Deze energie hebben onze cellen nodig om bijvoorbeeld ons hart te doen kloppen, te kunnen nadenken, enzoverder.

Carnitine speelt dus een belangrijke rol in de energieproductie van het lichaam, omdat het helpt vet om te zetten in energie. Zonder carnitine is dat niet mogelijk. Carnitine wordt aangeraden aan iedereen die vetten wil verbranden of dus gewicht wil verliezen. Hoe meer carnitine, des te meer vetzuren de mitochondriën kunnen betreden en dus verbrand kunnen worden. De verbranding levert enerzijds meer energie maar zorgt er anderzijds ook voor dat vetten gemakkelijker verdwijnen.

Toepassingen 

 1. Het boosten van de vetverbranding

Carnitine zorgt ervoor dat vetzuren de mitochondriën kunnen betreden, waar ze vervolgens verbrand worden. Dit maakt ook meteen duidelijk waarom Dry Energy het ideale voedingssupplement is voor de vetverbranding te boosten. Hoe meer carnitine in het lichaam, des te meer deuren er geopend kunnen worden en des te meer vetten er verbrand kunnen worden.

 1. Vermoeidheid en de nood aan meer energie –> ook bij aandoeningen zoals CVS, fibromyalgie,…

Carnitine zorgt ervoor dat vetzuren verbrand kunnen worden in onze mitochondriën. Deze verbranding zorgt voor energie (ATP). Des te meer vetzuren in de mitochondriën kunnen verband worden, des meer energie je zal krijgen en des te energieker je jezelf zal voelen.

 1. Ter ondersteuning van een dieet of (top)sport

Carnitine gaat vermoeidheid tegen en is vandaar een erg geliefd voedingssupplement onder sporters.  Sporters geven zelf aan een grotere tolerantie te hebben: ze kunnen dus langer trainen voor ze moe worden.

Extra toepassingen:

Uit studies blijkt dat carnitine ook een gunstig effect heeft op debloeddruk, het verlagen van slechte cholesterol (LDL-cholesterol) en het ook  een anti-oxidante werking heeft.

Daarnaast wordt carnitine ook aangeraden aan mensen metcardiovasculaire aandoeningen. Hartcellen bevatten bijzonder veel mitochondriën, want het hart is dan ook een orgaan is dat veel energie nodig heeft om te kunnen blijven kloppen (hoe harder een orgaan moet werken, des te meer mitochondriën de cellen bevatten). Maar met het ouder worden vermindert de aanmaak van carnitine, des te minder carnitine, des te minder energie de hartcellen hebben krijgen om te functioneren.
Een gebrek aan carnitine wordt ook gelinkt aan achteruitgang van de hersencapaciteit, het denkvermogen (hersencellen hebben ook veel energie en dus carnitine nodig).

Ten slotte is een gebrek aan carnitine in verbrand gebracht met een verminderde vruchtbaarheidbij mannen. Carnitine wordt voornamelijk opgeslagen in het spierweefsel, de rode bloedcellen en de teelballen. Wat dus zorgt voor beweeglijkheid van het sperma. Vandaar wordt carnitine gegeven aan mannen met een zwakke beweeglijkheid van het sperma.

Dynamic Q10

Dynamic Q10 is een voedingssupplement op basis van ubiquinol. Ubiquinol is de actieve vorm van het CoQ10 (co-enzym Q10) en is tot 8x krachtiger dan zijn goedkopere variant, ubiquinon.
Dynamic Q10 bevat met andere woorden de meest geavanceerde, natuurlijke vorm van Q10 op de markt. Deze vitamine kan nu onmiddellijk geabsorbeerd worden door het lichaam, waar het fungeert als een krachtige anti-oxidant en zo het verouderingsproces van de cellen helpt te vertragen, terwijl het daarnaast ook zorgt voor een betere cellulaire energie productie.

De ubiquinol in Dynamic Q10 wordt geproduceerd door natuurlijke fermentatie van gist en is de enige ubiquinol beschikbaar als stabiel voedingsingrediënt dat precies hetzelfde is als die in het lichaam.
Het is een essentiële aanvulling voor mensen die een afslankingsdieet volgen of een drukke of sportieve levensstijl  hebben of degenen die wensen om hun immuunsysteem te verbeteren, hun cellen te beschermen en zich vol levenslust willen voelen.

Waar is ubiquinol te vinden in het menselijke lichaam?

Ubiquinol is in werkelijk elke cel van het lichaam te vinden, meer bepaald in de mitochodriën van de cel. De mitochondriën kunnen we  eenvoudigweg de ‘oventjes’ van de cellen noemen, waar onze energie wordt geproduceerd. Energie is nodig om te bewegen, ons hart te laten pompen, wonden te genezen en om onze cellen te vernieuwen. Alles is energie.

Het menselijk lichaam heeft meer dan 10 biljoen cellen. Elke cel heeft duizenden mitochondria.

Waarom kunnen we niet genoeg Ubiquinol uit uit onze voeding krijgen? 

De Ubiquinol levels in ons lichaam beginnen af ​​te nemen vanaf de leeftijd van 30 jaar. We kunnen een kleine hoeveelheden opnemen via onze voeding, maar om de benodigde 100 mg per dag (= 2 capsules) te bereiken zouden we tot 3,5kg rundvlees, 120 blikjes sardines, 60 avocado’s of 33 eetlepels olijfolie moeten eten!

Geen energieproductie in het lichaam zonder Ubiquinol

Ubiquinol is essentieel in het lichaam. Of het suikers, eiwitten of vetten zijn, allemaal hebben ze Ubiquinol nodig om omgezet te worden in ATP (= menselijke energie).

Het omzetten van ons voedsel (suiker, eiwitten en vetten) in energie gebeurt via een verbrandingsproces.
Tijdens de verbrandingsprocessen in het lichaam wordt er gebruik gemaakt van zuurstof ( net zoals vuur ook zuurstof nodig heeft om te blijven branden). 5% van dat zuurstofgebruik wordt omgezet in vrije radicalen. Vrije radicalen vallen gezonde cellen aan. Op die manier leiden ze tot veroudering en degeneratieve ziekten.
Ubiquinol heeft 2 functies:
– De ATP productie (energieproductie) mogelijk maken
– Het neutraliseren van de vrije radicalen die vrijkomen tijdens verbandingsprocessen in het lichaam (=anti-aging op celniveau)

Wat beschermt Ubiquinol als antioxidant?

Ubiquinol is een vetoplosbare anti-oxidant en een prima aanvulling op High Tech AOX.
1. Ubiquinol beschermt de oxidatie van vitamine E. Eenvoudig gezegd wil dat zeggen dat vitamine E langer actief kan blijven en niet zo snel wordt afgebroken in het lichaam.
2. Ubiquinol werkt als een schild om ons DNA te beschermen.
3. Ubiquinol verhindert dat LDL cholesterol gaat oxideren. LDL cholesterol noemen we de ‘slechte cholesterol’. Deze is vooral gevaarlijk als deze oxideert. Ubiquinol gaat dit oxidatieproces tegen.

Toepassingen 

 1. Het boosten van de vetverbranding
 2. Vermoeidheid en de nood aan meer energie –> ook bij aandoeningen zoals CVS, fibromyalgie,…
 3. Ter ondersteuning van een dieet of (top)sport
 4. Anti-aging op celniveau
 5. Een te hoge cholesterol
 6. (Reeds bestaande) hartklachten
 7. Onvruchtbaarheid

Enkele studies

“Vrouwen met overgewicht hebben minder ubiquinol in hun intra-abdominaal vet”

Studie populatie:
– Blanke vrouwen
– Leeftijd tussen 40 & 55 jaar & BMI van 21,5 (slank) tot 51,3 (obees)kg/m²

Bevindingen

Besluit 
– Overgewicht en obesitas zijn gerelateerd aan een tekort aan ubiquinol

 

Fibre Powder

Fiber Powder is een voedingssupplement op basis van de oplosbare vezel inuline, inuline komt voor in de wortels van planten.

Prebiotica en probiotica.

De termen prebiotica en probiotica worden wel eens door elkaar of foutief gebruikt, ondanks dat ze niet hetzelfde willen zeggen.

Een prebioticum (Fiber Powder)is een voedingssupplement op basis van vezels, deze gaan de goede bacteriën in de darm voeden (je gaat als het waren voedselpakketjes opsturen naar de soldaten/goede bacteriën in je darm). Hierdoor kunnen ze zich beter vermenigvuldigen.

Een probioticum is een preparaat met levende bacteriën die onze eigen darmflora gaan versterken (je stuurt deze keer geen voedselpakketten, maar wel de levende soldaten). Deze levende bacteriën/soldaten zijn zeer temperatuurgevoelig en moeten in voldoende hoeveelheden worden ingenomen. In de praktijk blijkt jammer genoeg dat het grootste deel van de bacteriën al dood of inactief zijn op het moment van inname en dus maar weinig of geen effect zullen hebben op je gezondheid.

Prebiotica daarentegen zijn geen levende organismen en kunnen vervolgens ook niet doodgaan.  Deze vezels zijn wél bestand tegen hoge of lage temperaturen, waardoor het ook kan gebruikt worden in warme dranken, soepen, puree enzoverder.

Fiber Powder tijdens het RainPharma Dieet en Smart Nutrition Project.

Tijdens het RainPharma Dieet en/of Smart Nutrition Project ga je 1 of meerdere maaltijden vervangen door een RainPharma Shake. De vezels die je normaal binnen krijgt via het ontbijt, middagmaal, avondmaal en/of tussendoor krijgt je lichaam bijgevolg ook niet meer. Hoewel het nog de vraag is of mensen wel voldoende vezels opnemen in hun “normaal” voedingspatroon.

Daarom is het belangrijk dat we deze vezels gaan toedienen via suppletie. Wanneer we een dieet zouden volgen zonder extra inname van vezels gaan de goede bacteriën in onze darm afsterven/uithongeren, wat de vertering van onze voeding uiteraard niet ten goede komt, met allerlei darmklachten tot gevolg. Om dit te voorkomen en onze darm in topconditie te brengen en te houden gebruiken we Fiber Powder.

Andere voordelen van vezels 

 • Verhogen de immuniteit (je hebt meer “goede soldaten” die ziektekiemen afweren)
 • Verhogen het verzadigingsgevoel (vezels vertragen de maaglediging)
 • Verminderen donkere kringen onder de ogen (bij stoelgangsproblemen zoals constipatie, worden schadelijke stoffen vanuit de darm terug opgenomen, wat zich uit in o.a. donkere kringen, vermoeidheid en hoofdpijn)
 • Verlagen het vet- en cholesterolgehalte ( voedingsvezels  binden met de vetten en cholesterol in het darm/maagkanaal. Deze zijn daardoor niet meer beschikbaar voor het lichaam en verdwijnen met de ontlasting)

High Tech AOX

High Tech AOX is een voedingssupplement dat bestaat uit maar liefst 9 verschillende antioxidanten. Door zoveel verschillende antioxidanten samen te brengen in één product, verkrijg je als het ware een super antioxidant.  

Antioxidanten werken namelijk samen en kunnen elkaar ‘herstellen’, zodat ze weer actief kunnen worden. Zo kan vitamine E hersteld worden door vitamine C en kan vitamine C worden hersteld door glutathion. Dit maakt ook duidelijk dat dé antioxidant niet bestaat, je moet ze altijd samen nemen.

Ingrediënten: Kurkuma, glutathion, molybdeen, seleen,  R-liponzuur, vitamine C, vitamine A, vitamine E en meloenconcentraat.

Mighty Night

Mighty Night is een multi mineralenpreparaat, aangevuld met vitaminen. Het bevat 8 actieve ingrediënten in een hoge dosis. Lang niet teveel, dat zou schadelijk zijn. Maar ook niet te weinig, want dan zou er niets gebeuren. Niet alleen de dosis is aanzienlijk, ook de gebruikte vormen zijn van een bijzondere kwaliteit. Deze zijn kostbaar, maar vooral beter opneembaar dan klassieke vormen van vitamines, sporenelementen en mineralen.

Mighty Night wordt best in combinatie met Daily Boost genomen, zo krijgt ons lichaam een optimale dosis voedingstoffen binnen, zodat onze gezondheid een absolute boost krijgt.

 1. Een boost voor huid, haar en nagels

Mighty Night bevat onder andere Zink, Mangaan en Seleen. Dit trio is erg belangrijk voor onze huid, haren en nagels. Zo gaan ze de groei, het herstel en de kwaliteit van onze haren, nagels en huid boosten. Dit geeft slechts na enkele dagen een merkbaar effect.

 1. Ondersteuning bij een dieet (elk dieet)

Tijdens het RainPharma dieet of Smart Nutrition Project ga je tijdelijk 1 of meerdere maaltijden vervangen door een RainPharma Shake. Onze RainPharma shakes moet je beschouwen als eiwitsupplementen en niet als maaltijdvervangers. Hoewel ze bij veel mensen wel een maaltijd vervangen. Omdat je maaltijden gaat vervangen door uitsluitend eiwitten, is het uiteraard sterk aan te raden om het mineralen en vitamines aan te vullen met Might Night (en Daily Boost).

Personen die een ander dieet dienen te volgen, denk bijvoorbeeld aan een lactose-intolerantie, coeliakie, notenallergie,… hebben ook baat bij de suppletie van Mighty Night (en Daily Boost). Doordat ze een dieet volgen schrappen deze personen bepaalde voedingsmiddelen uit hun voeding wat zich veelal uit in tekorten. Hoewel het nog de vraag is of mensen met een ‘normaal’ voedingspatroon wel zo evenwichtig eten.

 1. Verbetering van het energiepeil

Veel mensen hebben een tekort aan bepaalde soorten vitamines, mineralen en/of spoorelementen zonder dat ze daar iets van merken. Zichtbare symptomen hiervan kunnen zijn droge huid, gescheurde mondhoeken en bloedend tandvlees, maar er zijn ook sluipende klachten zoals lusteloosheid, slechte concentratie, slapeloosheid, depressiviteit en vermoeidheid. De suppletie van Might Night en Daily Boost geeft voor de meeste personen een aanzienlijke verbetering van het energiepeil.

 1. Tekorten aan vitaminen en mineralen

Indien men spreekt van een tekort aan één of meerdere vitamines, spoorelementen en/of mineralen is suppletie van Mighty Night (en Daily Boost) uiteraard aangewezen.

Omega Zen

Omega Zen is een voedingssupplement op basis van omega 3-visolie (18% EPA en 12% DHA) en saffraan.

Omega Zen kan gebruikt worden bij:

 • Dezelfde redenen als bij Ultra Omega 3
 • Stress (= belangrijkste bron van veroudering) en depressie
 • Stemmingswisselingen
 • Moeilijk inslapen
 • Onderbroken/ slecht slapen
 • Ondersteuning van een eiwitrijk dieet
 • Premenstrueel syndroom
 • Cognitieve achteruitgang (dementie)

Werking van saffraan 

Het is reeds met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat saffraan de heropname van serotonine vertraagd. Hierdoor wordt de concentratie van serotonine hoger, waardoor het effect ervan ook hoger is.

Serotonine, ons “gelukshormoon”, is een neurotransmitter (soort hormoon) dat onder andere de vrijgave van dopamine regelt. Het komt vrij in de synaptische spleet, bindt zich op receptoren en geeft zijn boodschap door. Na een tijdje wordt serotonine terug opgenomen en wordt de werking ervan stopgezet. Hoe sneller dit gebeurt, hoe minder groot het effect van de serotonine.

Serotonine heeft de bijnaam “gelukshormoon”, maar heeft daarnaast ook invloed op onder andere het geheugen, de stemming, het zelfvertrouwen, het slaapritme, emotie, seksuele activiteit, de eetlust en de verwerking van pijnprikkels.

Onthou: Dankzij Omega Zen zal de patiënt het dieet langer kunnen volhouden en zal men zich positiever uitlaten over het dieet. De kans op emotionele eetbuien wordt serieus verminderd. Belangrijk hierbij is dat men dit product van bij het begin van het dieet gebruikt en blijft gebruiken tot het einde. Men mag geen dag overslaan.

Super boost C

Super C Boost is een voedingssupplement op basis van 500 mg ontzuurde vitamine C , vroeger was dit 180 mg per capsule. Hierdoor moet je nu slechts 4 tot 6 capsule nemen in plaats van 16 per dag om aan de orthomoleculaire dagdosis van 2-3 gram te komen.

Voor onze Super C Boost maken we gebruik van ascorbaten in plaats van ascorbinezuur. Vitamine C heeft namelijk een mineraal nodig om opgenomen te kunnen worden. Wanneer deze mineralen niet meteen beschikbaar zijn gaat ons lichaam deze onttrekken aan onze eigen voorraden (bijvoorbeeld calcium uit onze botten of mineralen die bedoeld waren voor de kwaliteit van onze huid, haar en nagels). Vandaar dat we ervoor gezorgd hebben dat onze vitamine C gebonden is aan een mineraal (ontzuurd), zodat deze niet alleen sneller en gemakkelijker opneembaar is, maar ook onze eigen voorraden gespaard worden. Waar je met gewone vitamine C de huidkwaliteit net achteruit kan zien gaan (omdat er mineralen ‘geroofd’ worden), loop je dat risico niet met Super C Boost.

Verder zijn er ook citrusbioflavonoïden aan toegevoegd. Bioflavonoïden zijn de natuurlijke compagnons van natuurlijke vitamine C. Ze worden dan ook meestal in combinatie in natuurlijke voedingsbronnen aangetroffen. Bioflavonoïden beschermen vitamine C tegen oxidatie en verbeteren en verlengen bovendien de activiteit van deze vitamine in het lichaam.

Ultra Omega 3

Ultra Omega 3 is een voedingssupplement op basis van omega 3-visolie (18% EPA en 12% DHA).

Ultra omega 3 wordt onder andere ingezet voor het versoepelen van onze celwanden, het verlagen van de cholesterol en als ontstekingsremmer.

Positieve eigenschappen van Omega 3-vetzuren

Ontstekingsremmend

Ontstekingen zijn niet altijd slecht, het is een manier van ons lichaam om zich te beschermen tegen verdere letsels. Wanneer de ontsteking echter aanhoudt,  kan verdere schade ontstaan en kan het letsel zelfs chronisch worden. Een teveel aan omega 6 kan deze ontstekingen uitlokken, omega 3 doet net het tegenovergestelde en gaat ontstekingsremmend werken.

 Versoepelen van de celwanden

Wanneer voeding in ons spijsverteringsstelsel terecht komt, wordt dit verteerd en tot basisonderdelen gesplitst. Vetten splitsen zich tot glycerol en losse vetzuren. Deze vetzuren kunnen in de mitochondriën verbrand worden en leveren via die weg energie. Omega 3-vetzuren worden ingebouwd in de celwanden, waar zij gaan zorgen voor de souplesse van de celwand, in plaats van verbrand te worden. Als we een zeldzame houtsoort vinden gaan wij deze ook niet in de haard gooien. We houden dat hout bij om meubels van te maken. Ons lichaam doet net hetzelfde met omega 3-vetzuren.

In onze celwanden zitten receptoren/”deurtjes” die bepaalde stoffen kunnen doorlaten. Hoe meer souplesse onze celwand heeft, hoe beter deze “deurtjes” werken en des te gemakkelijker kan voeding in de cel en afval uit de cel. Dit zorgt voor sterke, gezonde cellen. Bij uitwendige cellen (de huid) is dit ook daadwerkelijk zichtbaar: de huid wordt soepeler en minder droog.

Verlaging cholesterol

Zo als je eerder al kon lezen, behoren de omega 3-vetzuren tot de groep van de meervoudig onverzadigde vetzuren. Deze vetzuren hebben een positieve invloed op de cholesterol, ze verlagen de slechte cholesterol (LDL-cholesterol) en verhogen de goede cholesterol (HDL-cholesterol). Een hoge cholesterol is gerelateerd aan de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. Daarnaast vermindert omega 3 de kans op ontstekingen van onze aderwanden.

Andere positieve eigenschappen: 

 • Omega 3 stimuleert  de hersenstofwisseling: het is essentieel voor de groei en ontwikkeling van onze hersenen. Omega 3 is ook essentieel voor de gezonde groei en ontwikkeling van de hersenen bij baby’s.
 • Omega 3- vetzuren zorgen voor een gezonde bloedcirculatie en dragen bij tot een goede werking van hart- en bloedvaten
 • Omega 3 heeft een positieve invloed op dementie en de ziekte van Alzheimer
 • Omega 3 versterkt het immuunsysteem: omega 3 vetzuren hebben ontstekingremmende eigenschappen en verhogen zelfs onze algemene weerstand tegen ziektes
 • Omega 3 bevordert het mentaal evenwicht. Het zenuwstelsel bestaat voor een groot percentage uit vetten, waaronder omega 3 vetzuren. Daardoor heeft omega 3 een effect op allerlei aandoeningen die gerelateerd zijn met het zenuwstelsel en wordt een tekort aan omega 3 vetzuren in verband gebracht met allerlei psychische aandoeningen: agressie, klinische depressie, bipolaire stoornis, schizofrenie en ADHD