Diëten

dieet3

Het RainPharma Dieet

logo-rainpharmaHet RainPharma Dieet staat voor een gezonde totaalaanpak. Dit is gegarandeerd het meest succesvolle dieet op dit moment. Waarom? Het is een mix van natuurlijke voedingssupplementen, een evenwichtig voedingspatroon én een positieve begeleiding. Het verstandige en logische dieet.

Weinig moeite, snel resultaat.

Met het RainPharma Dieet verliest u niet alleen razendsnel overtollige kilo’s vetmassa, maar wordt u ook gezegend met een strak lichaam, een mooiere huidstructuur en een flinke dosis energie. Anders leren eten en leven wordt vanzelfsprekend. Afslanken zonder moeite.

U start met “The Rain Diet Box”. Deze box bevat alles wat u nodig heeft om succesvol met het RainPharma Dieet te starten.

Bovendien geeft deze box recht op langer dan een jaar gratis begeleiding, dus ook wanneer u uw ideale gewicht al heeft bereikt. Voor een jojo-effect hoeft u alvast niet te vrezen. Bij elk dieet hoort de juiste begeleiding.

Bij deze box hoort een (gratis) intakegesprek van 45 à 60 minuten alvorens u kan starten.

Een gezond lichaam. Een goed gevoel. Iedereen kan het bereiken!

Hoe verloopt het Rainpharma dieet?

dietbox1Tijdens een intakegesprek van een uur krijg je alle info en producten (De RainPharma dieetbox + receptenboek) die je nodig hebt om met het programma te starten. De hele eerste afslankingsperiode wordt van naald tot draad besproken: we overlopen samen met jou je dagschema, welke groenten je mag eten, of je vis en vlees mag eten, en zo ja wanneer, op welke momenten je de shakes moet drinken, en hoeveel. We overlopen ook je eetopties voor mocht je op restaurant gaan, of op vakantie.

 

Bij het intakegesprek hoort ook een eerste gewichtscontrole én vetmeting. Daarna start je al onmiddellijk met het dieet. Na tien dagen volgt er opnieuw een gewicht- en vetcontrole. We begeleiden je verder.

Wanneer je bijna je streefgewicht bereikt hebt, dit duurt maximum 12 weken, gaan we over naar de verzilveringsperiode. Daarin ga je geleidelijk aan weer vrij normale, gezonde voeding eten. In deze fase gelden nieuwe regels en worden de gewichtscontroles om de week uitgevoerd. Na maximum negen weken in de verzilveringsfase ga je over naar een stabiel gewicht, waar je verder een gezond voedingspatroon aanleert en waar extra strenge controles helpen om het nieuwe gewicht te behouden.

Veel gestelde vragen?

Wat kost de start?

Om met het RainPharma dieet te kunnen starten dient u een startbox aan te kopen. Dit is een grote koffer die alle producten bevat die u nodig heeft om een vlotte start te kunnen maken. De box bevat niet alleen RainPharma producten ter waarde van ongeveer 500 euro, maar ook gratis begeleiding tijdens de ganse periode. Uiteindelijk betaalt u bij uw eerste bezoek 450 euro voor The Rain Diet Box, begeleiding inbegrepen. Bij de start van uw dieet doet u dus een groot voordeel.

Wat kost het vervolg?

Afhankelijk van uw individuele situatie zal u meer of minder, korter of langer, onze producten moeten gebruiken. U zal dus regelmatig nieuwe producten moeten aanschaffen veel minder zijn. In de beginperiode zullen de aankopen hoger oplopen.

Wat mag ik nog eten?

U gaat een afslankingsdieet volgen. Het is dus logisch dat er tijdelijk heel wat van het menu geschrapt zal worden. Duizenden mensen volgden het RainPharma dieet voor u. Het is dus niet onmogelijk. Gedurende de eerste periode van het dieet schrappen we koolhydraten (brood, aardappelen, rijst, …), maar mag u regelmatig groenten, vlees, vis en eieren eten. De duur van deze periode is afhankelijk van uw gewenst gewichtsverlies, maar duurt nooit langer dan 12 weken. Vanaf dan mag u stilaan weer alles eten, volgens een bepaald patroon. Hopen taartjes horen daar natuurlijk niet bij… Het was de bedoeling een andere levensstijl aan te leren, toch?

Blijven de kilo’s voor altijd weg?

Het menselijk lichaam is een levend organisme. Als u uw tanden laat bleken en daarna opnieuw begint te roken, zullen uw tanden opnieuw vergelen. Als u bij de pedicure uw eelt laat wegsnijden, moet u het daarna goed onderhouden of opnieuw een afspraak maken. Dat is net zo bij élk afslankingsdieet. Wie u anders doet geloven is niet eerlijk. Als u weer gaat eten als voordien, moet u er rekening mee houden dat u opnieuw zal verdikken. Dat kan niet anders. Het is wel zo dat we u gedurende 1,5 jaar begeleiden. Bovendien vermijden onze kwalitatieve RainShakes en voedingssupplementen dat u een jojo effect zal hebben. Echter, al deze voorzorgen verhinderen niet dat u uiteindelijk uw eigen levenswijze in handen heeft.

Is begeleiding strikt noodzakelijk?

Tidens het RainPharma dieet zijn er strikte spelregels. En ondanks die strikte spelregels kan het toch zijn dat u niet goed afvalt. Er is dan iemand nodig die de reden opspoort en u elke keer weer op het goede spoor zet. Heel veel mensen zijn eigenwijs op het vlak van diëten. Hoe zijn we zelf? We zien dan ook heel vaak dat mensen na 6 maanden of 12 maanden opnieuw met een Rain Diet Box starten. De tweede keer houden ze zich echt aan de regels. Dat resultaat is dan ook schitterend. Wie ons van de eerste keer vertrouwt en plichtsbewust het dieet doorloopt, doet natuurlijk geen tevergeefse moeite.

Is het een goed dieet?

Het is waarschijnlijk weinig geloofwaardig als wijzelf beweren dat we het beste dieet ter wereld zijn. Toch denken we daar zo over. Het is in de strikte zin geen proteïnedieet, geen koolhydraatvrij dieet, geen crashdieet,… maar een goede mix van klassieke diëtiek en nieuwe inzichten. Tegelijkertijd is de eerste periode van het dieet erg motiverend door het relatief snelle gewichtsverlies. Het RainPharma dieet heeft dus zowel de degelijkheid op lange termijn als de aantrekkelijke snelle start. Wij geloven dat veel mensen dat eerste duwtje in de rug nodig hebben om met een schone lei te kunnen beginnen en gemotiveerd te blijven.

Kan ik niet gewoon gaan sporten of op mijn voeding letten?

Ja natuurlijk. U moet voor uzelf uitmaken of u een heel klassieke manier van afvallen voldoende motiverend vindt. En bent u wel zeker dat wat u aan het doen is wel goed is voor uw lichaam? U denkt goed te doen, maar doet u ook goed? Veel te vaak nemen mensen, tegen beter weten in, verkeerde beslissingen die nadien leiden tot een snelle gewichtstoename. Dan bent u weer bij af. Nogmaals: wij zijn niet de enige zaligmakende oplossing. Anderzijds hebben we een heel degelijke en motiverende methode om opnieuw een gezond gewicht te bekomen.

Moet ik eerst mijn dokter raadplegen?

Wij kunnen u daar niet toe verplichten, maar beschouwen het wel als een must. Een bloedafname en consulatie bij uw huisarts geeft u en ons de zekerheid dat u in goede gezondheid bent, zowel fysiek als mentaal. Bovendien, indien u vooraf en tijdens het dieet enkele vergelijkende bloedanalyses heeft, kan u uzelf en uw dokter ervan vergewissen dat dit dieet inderdaad uw gezondheid op lange termijn ten goede komt. Overgewicht is nu eenmaal een probleem.

Bestaat er geen gemakkelijkere of ‘light’ versie van dit dieet?

Wie de gemakkelijkste weg zoekt, heeft niet altijd het beste resultaat. Maak uzelf vooral niets wijs. Als u wil afslanken, dan zal dat een inspanning vergen. Niet onmogelijk. Niet onmenselijk. Maar vanzelf gaat er niets. Het is natuurlijk geen geheim dat sommige dames of heren zich nogal snel ‘dik’ vinden. Vlak voor de grote vakantie willen ze die 2 tot 3 kilogram kwijt. Dan voelen ze zich mooier. Wij spreken ons niet uit over de relevantie hiervan. Zolang er geen eetstoornissen aan te pas komen, bent u vrij om voor uzelf te beslissen bij welk gewicht u zich het beste voelt. Ook als u maar 2 tot 3 kilogram wil afslanken kan u ervoor kiezen om de volledige methode te volgen met The Rain Diet Box. Uw dieet zal dan natuurlijk erg snel afgerond zijn, en het budget zal beperkt blijven. Als u voor de volledige methode kiest zal u ook veel meer garanties hebben dat u voor de volgende zomervakantie niet opnieuw moet gaan diëten. U ziet dat niet zitten? In dat geval kan u met Greet een ‘makkelijke’ versie bespreken. Bijvoorbeeld: u drinkt ’s morgens en ’s middags een RainShake, maar u eet ’s avonds heel normaal. Maar weet goed dat u dan niet het RainPharma dieet heeft gevolgd.

10 Misverstanden weerlegd

Een dieet met eiwitten belast de nieren

Het lichaam verwerkt 20 tot 30g eiwitten per cyclus van drie uur. Wanneer we meer eiwitten innemen worden deze uitgescheiden door de nieren. Eiwitten zijn erg grote moleculen, en het kost de nieren enorm veel moeite om deze uit te scheiden wanneer er een overschot is. Eén maal kan dit geen kwaad, maar als dit herhaaldelijk gebeurt over een lange periode kan dit zeer veel schade aanrichten. Veel proteïnediëten houden geen rekening met deze grens. Dieetproducten gebruiken zonder begeleiding kan ook dit gevolg hebben. Denk maar aan sporters die vooral op spieropbouw werken. Het RainPharma dieet houdt zich echter aan de maximumgrens van 20g eiwitten per RainShake, om de drie uur. Voldoende om de spiermassa volledig te beschermen, niet genoeg om een overbelasting voor de nieren te veroorzaken. The Rain Diet is minder belastend voor de nieren dan onze dagelijkse, Belgische voeding. Een steak van 250g (= 50g eiwitten) is namelijk geen uitzondering meer in onze Bourgondische levensstijl. The Rain Diet is in dat opzicht geen proteïnedieet, maar een eiwitfrequent dieet.

>Men leert niets over gezonde voeding

Een klassiek proteïnedieet richt zich vooral op snel afvallen. Men gebruikt allerlei “fake” producten die absoluut niet thuishoren in een gezonde voeding, maar waar men wél van afvalt. Denk aan pizza, kant-en-klare gerechten, koekjes, repen, snoepjes,… Zelfs wanneer de consument kritisch is en enkel shakes gebruikt leert men niet waar het voorheen is fout gegaan en hoe men nu wél moet eten, eens men het gewenste gewicht heeft bereikt. Vaak gaat men dan weer naar de oude, ongezonde gewoonten, waardoor men weer zal bijkomen. Hier is het enkel een kwestie van tijd. Het RainPharma dieet werkt met een tweede én een derde periode, waarin u onder begeleiding van een getrainde consulent gaat aanleren wat gezonde voeding nu juist inhoudt. Men krijgt recepten, tips en tricks mee; kortom de tools om een gezonde voeding in de praktijk toe te passen. Tijdens het RainPharma dieet leert men alles wat men moet weten om een gezonde en slanke toekomst tegemoet te gaan.

Na zulke strenge diëten komt men des te sneller terug bij

Dit is absoluut waar. Na een streng dieet waarbij u weinig mag eten gaat het lichaam leren om efficiënter met energie om te gaan. Wanneer u bij het bereiken van het nieuwe gewicht weer normale hoeveelheden gaat eten, zal u weer bijkomen. Dit is volstrekt normaal, zelfs al eet u supergezonde, perfecte voeding na uw dieet. Onder meer daarom kent het RainPharma dieet de verzilveringsperiode. Tijdens deze periode gaat u heel stapsgewijs, over een periode van 9 weken overstappen van een dieetvoeding naar een gezonde voeding. Dit heeft enkele voordelen. Enerzijds leert u stapsgewijs wat een gezonde voeding is. Anderzijds krijgt het lichaam langzaam de kans terug te wennen aan meer energie, om zo gewichtstoename te vermijden. Dankzij de verzilvering kan u uw nieuwe gewicht ook behouden.

>Strenge diëten bevatten zo weinig energie dat men veel spiermassa zal verliezen

Bijna elk dieet zorgt ervoor dat er ook spiermassa verloren gaat. Het lichaam gaat namelijk energie zoeken uit zoveel mogelijk reserves in ons lichaam. Daarom zijn er onze RainShakes. Om voldoende eiwitten te eten, zodat de spiermassa beschermd blijft. Eiwitten kunnen afgebroken worden tot aminozuren. Hiervoor zijn enzymen nodig. Wanneer deze enzymen continu bezig zijn met voedingseiwitten af te breken kunnen zij niet starten aan de afbraak van onze lichaamseigen eiwitten: de spiermassa. Hier is de kunst om voldoende eiwitten op te nemen, maar zeker niet teveel. Het RainPharma dieet houdt rekening met de juiste hoeveelheid. Zo is de spiermassa perfect beschermd en worden de nieren niet belast. Spiermassabehoud is hier niet het enige voordeel. Hoe minder energie er uit de spieren wordt gehaald, hoe meer energie er uit de vetmassa zal moeten komen. Spieren verbruiken daarbij meer energie dan vetmassa, dus wanneer de spiermassa optimaal blijft, is ook het energieverbruik hoger en zal men dus sneller afvallen en nadien gemakkelijker stabiliseren.

Te weinig voedsel veroorzaakt ernstige vitaminetekorten

Dit is waar. Vaak wordt hier maar weinig rekening gehouden. Maar veel mensen hun ‘normale’ voedingspatroon is ook niet voldoende om aan de optimale dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamines en mineralen te raken. Wat zou dit dan lukken met een dieet? Voedingssupplementen worden regelmatig gebruikt ter ondersteuning van een dieet, maar nog te vaak beperkt zich dit tot “vetverbranders”. Tijdens het RainPharma dieet worden orthomoleculaire voedingssupplementen gebruikt, met als basis Daily Boost en Mighty Night. Zij gaan allereerst mogelijke vitamine- en mineralentekorten opvangen, maar geven ook een boost aan huid, haar en nagels. We gaan echter verder dan dat. Het is bewezen dat afslanken op korte termijn ook ongezond kan zijn. Zo worden er bijvoorbeeld toxines opgeslagen in de vetmassa. Wanneer dit vet verbrand wordt, komen deze toxines vrij. Wanneer dit tegen een hoog tempo gebeurt heeft ons lichaam meer dan ooit nood aan een duwtje in de rug. De supplementen van RainPharma werden onder meer ontwikkeld om het lichaam te helpen bij deze processen, zodat het afslanken ook op korte termijn gezond wordt en blijft. Dit is dan weer de reden waarom mensen na het RainPharma dieet makkelijker op gewicht blijven dan bijvoorbeeld bij een klassiek proteïnedieet.

Een dieet met vervangproducten is ongezond.

Dit is één van de hoofdredenen waarom RainPharma zich beperkt tot shakes in poedervorm. De dieetmarkt is een zeer levendige markt en tegenwoordig hebben ze van elk voedingsmiddel een “light” of “dieet” versie. Dieetproducten zijn vaak niet veel magerder dan het origineel en al zeker niet gezonder. Klassieke proteïnediëten spannen de kroon in de uitgebreidheid van hun assortiment. Deze producten zijn vaak verlaagd in koolhydraatgehalte en verrijkt met eiwitten. Wanneer men de voedingswaarde van een voedingsmiddel zo drastisch gaat veranderen dient men allerlei stabilisatoren, kleur-, geur en smaakstoffen toe te voegen om het product aantrekkelijk en smaakvol te houden. RainPharma maakt gebruik van shakes, aangevuld met verse groenten en vers vlees, vis of eieren. Waarom een omelet in poedervorm maken als een verse omelet met verse tomaat, champignons en ui ook perfect in het dieet past? Bovendien hoeven wij geen bewaarmiddelen te gebruiken.

Men krijgt een tekort aan vezels, met constipatie tot gevolg.

De basis van bijvoorbeeld een proteïnedieet is het streng beperken van koolhydraten. Vezels zijn ook een vorm van (onverteerbare) koolhydraten, dus wanneer men koolhydraten beperkt, krijgt men vaak ook te maken met een vezeltekort. Constipatie is daarom één van de vaakst voorkomende klachten bij een klassiek proteïnedieet. Bij het RainPharma dieet is het zo dat men vanaf dag één groenten mag (moet!) blijven eten, om zo de vezelinname op een natuurlijke manier te bewaren. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van het  Wonder Powder. Dit is een vezelpreparaat, specifiek gemaakt voor de goede bacteriën in onze darm. Doordat deze niet ondervoed geraken kunnen zij de darmflora in balans houden en op die manier het stoelgangpatroon normaliseren. Niet alleen constipatie, maar ook diarree of andere darmklachten worden hiermee verholpen.

Snel afvallen is ongezond voor het lichaam.

Gewicht verliezen doet allerlei zaken met het lichaam: de bloeddruk normaliseert, de cholesterol- en bloedsuikerspiegel dalen, men voelt zich fitter en gewrichten worden minder belast. Op korte termijn worden er echter bepaalde processen in gang gezet die minder gezond zijn. Dit is zo bij elk dieet, maar bij “snelle diëten” gebeurt dit sneller en kan het zijn dat het lichaam moeite heeft met deze processen in juiste banen te leiden. Daarom worden er bij het RainPharma dieet méér dan enkel vitamines en vetverbranders gegeven als supplement. Elk supplement is samengesteld om ons lichaam te helpen bij deze processen. High Tech AOX gaat bijvoorbeeld helpen de toxines en vrije radicalen die vrijkomen uit de vetmassa te isoleren en af te voeren. Alleszins: overgewicht moet bestreden worden. Tijdens het RainPharma dieet gaat dit in het begin erg snel, maar toch gecontroleerd. Dat heeft tal van voordelen voor uw algemene gezondheid én uw motivatie.

Eiwtirijke diëten zijn cholesterol- en vetrijk.

Er bestaan diëten waar meerdere malen per dag gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke eiwitbron: vlees / vis en eieren. Tot vijf keer per dag eet men een (relatief grote) portie van deze producten. Naast eiwitten bevatten zij ook echter veel kilocalorieën, (verzadigd) vet en cholesterol. Tijdens het RainPharma dieet wordt er gemiddeld eenmaal om de twee dagen een portie vlees, vis of eieren toegelaten, daarnaast wordt er gewerkt met zuivere proteïnesupplementen. Deze zijn niet alleen cholesterolvrij, maar ze bevatten zeer weinig vet (waarvan minder dan 1g verzadigd vet). Daarnaast zijn ze ook gluten- en caseïnevrij, vrij van aspartaam, polyolen, kunstmatige geur- en kleurstoffen en bewaarmiddelen. Om nog maar te zwijgen over hormonen en resten van medicatie in vlees en vis.

Het metabolisme val helemaal stil.

Niets (of zeer weinig) eten heeft inderdaad tot gevolg dat het metabolisme vertraagt, zodat men na een tijdje niets meer afvalt, ondanks dat men erg weinig eet. Tijdens het RainPharma dieet eet men vijf maal per dag. Daarnaast eet u elke dag 2 ruime porties groenten. Dit komt gemiddeld overeen met meer dan 500g groenten, maar dit kan oplopen tot 2,5kg (afhankelijk van welke groenten u kiest). Frequent kleine porties eten is de sleutel tot het behouden van een goed werkend metabolisme. Tijdens het RainPharma dieet valt uw metabolisme niet stil. Niet vergeten dat het ‘snelle afvallen’ maar een hele korte periode van ons dieet uitmaakt. Het dient gewoon om u een snelle en motiverende start te geven.