09 245 25 14 info@kinewel.be

Pilates

Met Pilates train je je hele lichaam. De oefeningen versterken in de eerste plaats de onderrug, buik, bekken en bilspieren. De voordelen zijn talrijk: een juiste lichaamshouding, een soepele rug, een vrijere ademhaling, het ontwikkelen van sterke én soepele spieren. En dit allemaal zonder spierpijn of blessures!

De Pilates trainingsmethode is genoemd naar de Duitser Joseph H. Pilates (1880-1967). Hij was een gedreven en briljant man die van kindsbeen af geobsedeerd was door gezondheid, welzijn en het verenigen van lichaam en geest. Uit deze passie is de Pilates methode ontwikkeld.

Al zo’n 100 jaar gebruiken zijn oefeningen de buik, de onderrug en de bilspieren als het centrum van kracht. Bij een Pilates training ligt de nadruk op een correcte ademhaling en het vinden van de juiste balans tussen kracht en souplesse. In tegenstelling tot het oefenen met gewichten verlengt Pilates de spieren waardoor je lichaam er langer en slanker gaat uitzien.

De lessen worden gegeven door Christl Muls, bezielster van Christl Clear Pilates. Met meer dan 35 jaar ervaring kan ze je als geen ander begeleiden in de Pilates trainingsmethode. Ze studeerde af als licentiate in de lichamelijke opvoeding aan de Brusselse VUB. Aan die universiteit werkte ze daarna ook als assistente. Ondertussen is ze al meer dan 35 jaar een professional in de Pilateswereld.

De Pilates lessen gaan door elke dinsdag van 19u30 tot 20u30 en/of (vanaf 19 januari) elke donderdag van 17u30 tot 18u30.

Je kan per beurt betalen of met een 10-beurten kaart. Bekijk hier de tarieven.